tiistai 10. kesäkuuta 2014

Radioita taas...

Tässä esittelen muutamia kokoelmani laitteita, joita siis omistan. No muutamia käsittää lähes kaikki muttei kaikkia. Joitain olen jokaisen kohdalle kirjoittanut

Salora Hifi Stereo 2000


Enpä oikein tiedä mikä olisi arvoksi tälle laitteelle.
Voidaan sanoa, että tämä oli Saloran ensimmäinen vakavasti otettava Hifi-luokan vahvistin. Lisänä uskomattoman hieno ja yksinkertainen ulkoasu.

Asa Radio 1079T
Asan Radiotehtaat yllätti tällä vuoden 1964 radiolla ainakin minut positiivisesti jo toimivuutensa ja laadun puolesta, vaikka ulkoasu teki sen varsinaisen ostopäätöksen.

Philips B5SF01A

Kerrankin sattui hieno Philips kohdalle ja ostinkin kun hinta ei päätä huimannut. 
Radion huoltoystävällisyyttä oli helpoitettu siipimutterein, sillä kaiutin piti irroittaa jotta chassiksen sai pois. Mutta siihen loppui ystävällisyys, sillä näppäimet ylhäällä ja balanssisäädin pitää irroittaa myös, joka on hankalaa.
Käyttökokemukset ei päätä huimanneet, joten ei ole se "ykkös vehje".

Philips B3SF01A & Suomen Siemens RG-200

"Funkkis" putkiradioiden sukupuuton partaalta erikoisine muotoiluineen ja muoviosineen . Käyttö ei niin hyvää kuin joissain Helkamoissa. Ja taas alakerrassa Philipsin perinteinen vuori osia.

Siemens on Luxor Caravelestä ilmeisesti lisenssillä tehty malli, jossa on 3 ULA pikavalintaa, mutta kanavan kohdilleen saaminen välillä vaikeaa.

Siemens Club De Luxe RK-241

Mikäs muu kuin klassinen Blaukkarin Derby Siemensin kuorissa, ehdoton mökkiradio, jos sattuisi olemaan kunnossa. 
Hieno sointi irtoaa sisuksista ja kerrankin ei pahempia haukkumisia tälle klassikolle ainakaan itseltä löydy.

Lafaytte HA-600A

No niin eli nyt päästiin näihin analogisiin liikennevastaanottimiin, tai no liikennevastaanottimeen.
Hyvin kanavat löytyy vaikka pientä ryömimistä esiintyykin, mutta ajaa asiansa hyvin, ja asteikko kätevän upeasti valaistu joten pimeässä hyvä käyttää.

Tandberg TR-200 

Norjalaisten taidonnäyte siitä halvimmasta päästä Tandbergin mallistoa tällaisella aikaansaannoksella, jonka olen hyväksi todennut. 
Ehkäpä suurin kompastuskivi on turhan hankala pikavalintojen käyttö luukun alta.
Osiin pääsee sisältä kätevästi käsiksi, kun irroittaa päälikannen ja potikat eivät ole yhtä heppoiset, kuin ne paljon parjatut Philipsin versiot.

Marantz Model 5010

Toinen omistamani kasettidekki suoraan rapakon takaa Yhdysvalloista, Californiasta. 
Tukevaa tekoa ja hienosti juotosspiraaleilla kiinnitetyt johdot. Ja komponentit olivat valmiiksi suorassa! Hienot soundit ja laatu vehje, jos vertaa Tensaihin ja sen moottorin hurinoihin.

Tandberg 1600X

Siinä se sitten on, se suosikkini ulkomuodoiltaan. 
Runko tukevaa tekoa samoin chassis sisällä ,ikä on ensimmäistä kertaa yhtä hankala irroittaa kuin saada matkaradio ensimmäistä kertaa auki.
Kelanopudet ei järin nopeita, mutta mukiinmeneviä eikä äänenlaadussa kovin pahaa parjaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti